Timp de citit : 2 minute

momentul-in-care-am-vrut-sa-renunt-la-job-anascrie

Astăzi îți spun o poveste care ilustrează modul în care m-am eliberat de o presiune imensă care îmi stătea pe umeri: aceea că dacă îmi pierd locul de muncă, sau dacă demisionez, greu voi găsi altceva de lucru.

La un moment dat, cu ceva vreme în urmă, am devenit tot mai stresată la birou. Acaparată de ceea ce se întâmpla acolo, obosită cum nu se mai putea, enervată .. voiam o schimbare. Voiam să lucrez altceva, să plec, să demisionez.

Dar eram blocată de gândul că nu voi găsi nimic, că nu sunt capabilă, că nu voi reuși, că nu mă va lua nimeni, că nu e de mine acest domeniu în care lucrez și fel și fel de alte gânduri.

Această frică mă ținea în loc, mă bloca, mă paraliza. Simțeam că nu pot să fac nimic.

Am stat așa câteva zile întregi, poate chiar săptămâni, nu mai rețin exact, până într-o zi când mi-am spus: “Stai așa, hai să facem o listă cu lucrurile la care sunt bună, un brainstorming cu domeniile în care aș putea lucra, mi-ar plăcea, ar fi nevoie, aș avea abilități.”
Zis, și făcut.
Și, fără să judec vreo idee, fără să o cântăresc sau să mă opresc prea mult la ea, am așternut pe hârtie destul de multe lucruri, de exemplu:
– am scris că aș putea ajuta copiii să își facă temele
– aș putea preda ore de matematică sau informatică
– aș putea lucra într-o librărie sau
– aș putea face prăjituri de casă pentru vânzare

După acel moment am cunoscut așa o eliberare de toate gândurile descurajatoare! Și am putut merge înainte cu un discernământ nou pentru ceea ce îmi doresc și e înțelept să fac. Nu a fost un capăt de drum în a mă lupta cu gândurile descurajatoare despre mine însămi, dar a fost o piatră de temelie în eliberarea mea de acestea.

a fost o piatră de temelie în eliberarea mea de aceste gânduri descurajante și neadevărate

Dacă te regăsești și ai vreun domeniu în care ești năpădit de astfel de gânduri, oprește-te puțin, meditează la cine ești tu cu adevărat și ce poți face. Și poate vei descoperi alte concluzii. Dacă îți dă târcoale frica și gânduri descurajatoare, fă un brainstorming și demonstrează-i că nu are dreptate!

Sursa foto unsplash.

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.