Timp de citit : 2 minute

Ce bune sunt și încercările!
Dacă nu le-am avea, poate ne-am păcăli singuri.

Un lucru bun al încercărilor este că ești testat. Vei afla cine și cum ești cu adevărat. Care îți este credința, reacția, gândurile? De cine sau de ce te agăți?

Cred că Dumnezeu nu permite fără un scop bun încercările în viața credinciosului. Cu siguranță le valorifică și vrea să ne transforme. Dumnezeu vede lucrurile pe termen lung-veșnicia. Noi vedem lucrurile pe termen scurt. Noi am vrea să avem în viața aceasta confort, pace, dorințele să ne fie împlinite, dar Dumnezeu vrea să mergem în veșnicie cu un caracter după voia Lui, nu cu bagaje.

Doamne ajută-ne ca prin încercările care vin în viețile noastre să fie lucrat caracterul nostru, noi să fim transformați în bine, și să nu trecem degeaba prin ele!

‭‭2 Corinteni‬ ‭4:17‭-‬18‬ ‭VDC‬‬
[17] Căci întristările noastre ușoare de o clipă lucrează pentru noi tot mai mult o greutate veșnică de slavă. [18] Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele ce nu se văd, căci lucrurile care se văd sunt trecătoare, pe când cele ce nu se văd sunt veșnice.

Este o ocazie să îți vezi limitările și să vezi măreția lui Dumnezeu!

Doamne, știm că poți schimba circumstanțe, oameni, lucrurile, dar nu știm dacă vrei. Arată-ți măreția în toate aceste situații!

‭‭Filipeni‬ ‭4:6‭-‬7‬ ‭VDC‬‬
[6] Nu vă îngrijorați de nimic, ci, în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. [7] Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus.

‭‭Psalmul‬ ‭23:1‬ ‭VDC‬‬
[1] Domnul este Păstorul meu: nu voi duce lipsă de nimic. [2] El face să mă culc pe pășuni verzi și mă conduce la ape odihnitoare. [3] Îmi înviorează sufletul și mă călăuzește pe cărări drepte, datorită Numelui Său. [4] Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morții, nu mă tem de rău, căci Tu ești cu mine. Toiagul și nuiaua Ta mă mângâie. [5] Tu-mi întinzi masa în fața dușmanilor mei, îmi ungi capul cu untdelemn, iar paharul meu este atât de plin. [6] Într-adevăr, bunătatea și îndurarea mă vor însoți în toate zilele vieții mele și voi locui în Casa Domnului câte zile voi avea pe acest pământ!

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.