Timp de citit : 2 minute

Obiceiul de a citi împreună cu partenerul

Poate nu te-ai gândit niciodată să începi o astfel de tradiţie, sau poate ai uitat de ideea asta.
Eu te încurajez să îi dai o şansă. E aşa fain să parcurgi împreună cu soţul/iubitul tău un material care vă ajută, care generează discuţii, care vă învaţă ceva nou. Şi ce mai e interesant când faci asta, e faptul că îl descoperi pe partener, cum gândeşte, cum vede lucrurile, ce anume i se pare interesant.

Cum?

– puteţi citi împreună cu voce tare, pe rând, oprindu-vă când ceva vă atrage atenţia
– sau puteţi citi individual câte un capitol, şi apoi reveniţi şi discutaţi ce anume vi s-a părut interesant, nou, cu ce sunteţi de acord şi cu ce nu.

Idei de cărţi pe care le puteţi citi împreună:

  • Cărţi despre relaţia de cuplu: de exemplu Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus, sau o carte despre relaţia intimă, sau o carte despre diferenţele dintre sexe, despre comunicare etc.
  • Cărţi din care poţi învăţa o abilitate nouă: de exeplu o carte despre masaj, diferite tehnici, ar fi un obicei aşa binevenite să vă masaţi reciproc în weekend, sau când unul este mai tensionat. Am auzit la un eveniment că în India tehnica masajului este dat mai departe din mamă în fiică de mici copii. Şi este un obicei aşa natural ca în interiorul familiei să practici masajul, să dăruieşti celuilalt un mod de a se detensiona.

Alte recomandări de cărţi bune găsiţi aici sau pe blogul MindEducation.

Dă o şansă ideii, vei vedea ce mult vă uneşte, ajută, încântă. Creşti şi înveţi citind cărţi bune!

Iar dacă partenerul nu acceptă, nu descuraja, citeşte tu şi povesteşte+i despre ideile faine pe care le descoperi, poate după un timp va dori şi el să se alăture, şi să discutaţi împreună apoi pe subiect.

Ai făcut asta vreodată? Cum ţi se pare ideea?

Sursa foto aici.

anascrie-blog-personal

2 Comments on Obiceiul de a citi împreună cu partenerul

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.