Timp de citit : 2 minute

Pregătirea-pentru-căsnicie-resurse-faine-și-utile-pe-care-le-recomand

Îmi doresc să încurajez şi să spun cuplurilor care îşi organizează nunta (şi nu doar lor), să nu pună accent doar pe pregătirea pentru acele câteva ore de petrecere, ci să aibă în minte şi procesul emoţional, psihic prin care trec, schimbarea de identitate, primirea unui rol nou. Dacă lăsăm deoparte pregătirea emoţională, riscăm să clacăm, sau procesul va fi unul mai greu.

Cu această idee în minte, vreau să pun mai jos câteva resurse faine pe care eu le-am găsit, care pot ajuta cuplurile să se pregătească mai bine pentru nuntă şi căsnicie.

Cărţi

Citiți împreună o carte bună. Noi ne-am distrat de numa citind prima carte de mai jos:

Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus – John Gray
Cele cinci limbaje ale iubirii – Gary Chapman
Pregătirea pentru căsătorie – David Boehi

Doar pentru femei:

Mai multe cărţi faine pentru relaţia de cuplu aici sau pe pagina “Cărți recomandate“.

Cursuri

Prologue – este un curs online, gratuit, conceput simplu şi interesant, pe care cei doi îl pot parcurge. Este împărţit pe domenii, fiecare capitol având un material de parcurs separat, şi subiecte de discutat împreună. Sunt aspecte la care poate nu te-ai gândit să le abordezi în cuplu. Gary Chapman, autorul cărţii Cele cinci limbaje ale iubirii, este unul din oamenii care au conceput acest curs.

Alte resurse online

 • Blogul Cele cinci limbaje ale iubirii
  • testul online pe care îl poţi face împreună cu partenerul pentru a afla ce limbaje ale iubirii principale aveţi
  • newsletter-ul lor care oferă idei practice şi concrete cum poţi arăta iubire partenerului, prin fiecare dintre cele cinci limbaje
 • Blogul Mind Education şi pagina de facebook Şcoala pentru cuplu. Aceşia recomandă cărţi, filme bune, şi chiar au o broşură minunată pe care o puteţu descărca de aici.
 • Podcast-ul The first year marriage show – este în engleză, noi îl ascultăm în mașină când mergem la drum lung, și ne place mult. Poți învăța din vieșile altor cupluri cum să navighezi în primul an de căsnicie, și nu numai: cum să menții o relație sănătoasă și frumoasă cu partenerul.
 • Filmulețele lui Les și Leslie Parrott (cei doi au cărți faine pe acest subiect) cu tot felul de sfaturi pentru cupluri. Le găsiți aici.

Cum te mai poţi pregăti / Alte idei

 • Ține un jurnal – incredibil ce mult mă ajută scrisul să clarific ce simt şi de ce. Sau să mă descarc. Poţi ţine un jurnal al perioadei de logodnă, al perioadei de organizare al nunţii. Recomand!
 • Vorbește cu cei din jur (persoane de încredere şi mature) despre ce simţi în acest proces, şi cum treci prin el. Bucurii, îngrijorări.
 • Poate ai ocazia să faci un curs premarital cu un cuplu sau o persoană matură și înțeleaptă. Sau poți merge să vezi un psihoterapeut de cuplu, și face câteva ședințe cu el, în care să discutați cum parcurgeți acest proces.

Cum ţi se par aceste idei? Ştii şi alte resurse faine? Mi-ar plăcea să aflu de ele.

Sursa foto aici.

anascrie-blog-personal

1Pingbacks & Trackbacks on Pregătirea pentru căsnicie – resurse faine și utile pe care le recomand

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.