Timp de citit : 2 minute
Puterea-rugăciunii-unui-părinte-Stormie-Omartian-RECENZIE

Rugăciunea e importantă pentru mine. Mă liniștește, mă scapă de îngrijorări. E modul în care mă conectez cu Dumnezeu. Vorbesc cu El și îi spun grijile mele, mulțumirile mele, ce mă preocupă.
De când sunt mică practic rugăciunea, la îndemnul părinților mei. Apoi, când am crescut și am ales să practic credința creștină, am continuat acest obicei. Și pot să spun că viața mea e presărată de numeroase rugăciuni ascultate.

Acesta a fost motivul pentru care am ales să cumpăr și să citesc cartea “Puterea rugăciunii unui părinte”. Știu că rugăciunea are putere. Putere de a te transforma pe tine, cel care o practici, putere de a-i transforma pe cei pentru care te rogi, putere de a schimba circumstanțele vieții. Îmi place la Dumnezeu că dorește să audă rugăciunile noastre, și să le împlinească!

Stormie Omartian este o scriitoare cunoscută în Statele Unite. Ea a scris o serie întreagă de cărți pe subiectul rugăciunii. Prima pe care am ales să o citesc este despre rugăciunea unui părinte pentru copilul său. Și mi-a plăcut.

Cartea este împărțită în treizeci de capitole, fiecare abordând un domeniu din viața copilului, pentru care ești îndemnat să te rogi. Amintesc câteva dintre acestea: protecție, frică, să se simtă acceptat și iubit, căsătorie, dependențe, minciună.

Mi-a plăcut introducerea fiecărei teme, în care Stormie explică de ce este important să te rogi pe acel subiect, o face succint (ca părinte de copil mic nu mai ai timp mult de citit, așa că apreciezi capitolele scurte) și amintește versete relevante din Biblie. La final este formulată o rugăciune pe care o poți folosi, pe acel subiect.
Cum sunt treizeci de capitole, te poți ruga în fiecare zi a lunii pentru un subiect (e o idee).

Am fost provocată să mă rog pentru domenii sau lucruri pe care nu mă gândeam să le abordez. De exemplu să îi placă să învețe, sau să se îngrijească de trupul lui/ei.

Dacă practici rugăciunea, sau ești interesat să explorezi subiectul rugăciunii pentru copilul tău, îți recomand cartea.

Cartea a fost publicată la Editura Kerigma în 2006, și are 209 pagini.

anascrie-blog-personal

2 Comments on Puterea rugăciunii unui părinte – Stormie Omartian – RECENZIE

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.