Timp de citit : 2 minute

renunta-la-asteptarile-mari-fata-de-tine-insuti

Deseori trebuie să îmi repet că succesul nu vine deodată, nu te izbește fără să transpiri și să depui efort. Nu vine așa ușor.
Deseori mă curtează sentimente de descurajare când ceva nu îmi iese. Posibil să fie pentru că atunci când citești povești de succes, în general, totul pare roz, frumos, rapid. Dacă te uiți în social media, la filme, în cărți.. aparent totul e ușor și fain.

Dar uităm câtă muncă e în spate, câte ore au petrecut acei oameni să deprindă un sport, un obicei. Uităm în câte dăți și ei au eșuat, nu le-a ieșit, au exersat sute, mii de ore până le-a ieșit. Au încercat două-trei afaceri până au reușit.

Oferă-ți timp!

Pentru orice vrei să faci, fie că e un business (afacere), fie că vrei să deprinzi un sport anume (azi tot exemplele acestea două îmi vin în minte), sau pur și simplu să îți duci pasiunea la alt nivel, să dai viață visului tău, vei avea nevoie de multe ore în care să înveți, exersezi, încerci..până iese.

Parcă ni s-a scurtat răbdarea față de noi înșine (dacă a fost acolo vreodată).

Propunerea mea e să ne oferim acest timp, să ne dăm timp să învățăm, să ne reamintim singuri că drumul e mai lung decât am intuit, și e ok! Dar acest drum e așa necesar! Necesar ca mușchii (oricare vor fi aceia) să fie lucrați. Necesar ca noi înșine să fim transformați, formați, prelucrați.

Ai răbdare cu tine însuți!

Hai să nu mai punem presiune inutilă pe umerii noștrii.

Poate ne-ar ajuta să cercetăm puțin care e rădăcina presiunii ăsteia cu graba. Așteptarea de a fi bun repede, instant, de a fi buni dacă se poate fără nici-o muncă, context, dacă putem să fim experți de cum ne naștem. Știe cineva vreo soluție magică?

Încerc să îi încurajez pe cei din jurul meu când observ că au aceste așteptări mari și ireale de la ei înșiși, pentru că știu cât de mult mă ajută și pe mine când cineva din exteriorul bulei mele observă că am luat-o pe arătură în privința a ceea ce aștept de la mine.

e așa eliberator să mai auzi din când în când că ești și tu om

Și e așa eliberator să mai auzi din când în când că ești și tu om, și nu poți fi expert, poate niciodată nu vei fi. Sau poate cu multă muncă, și ceva ani în spate vei putea deveni.

Ce așteptări ai de la tine însuți?

Sursa foto unsplash.

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.