Timp de citit : 2 minute

0d9088b514a75dd087fc48dad2006158

Poate e puțin ciudat să citesc cărți despre căsătorie din postura unei necăsătorite. Dar învăț atât de multe!! Și îmi place să aflu mai multe despre oameni și relațiile dintre noi, mai ales acele relații importante, cum ar fi căsnicia.

Despre autor

Gary Chapman este autorul cunoscutei cărți Cele cinci limbaje ale iubirii, a cărei recenzie am publicat-o pe blog în trecut. De data aceasta am ales să citesc o altă carte scrisă de el: Cele patru anotimpuri ale căsniciei. Eu am citit-o pe Kindle în engleză, dar se găsește și în librăriile românești.

  • Despre cartea aceasta, pot spune că este scrisă într-un mod simplu și clar, care ajută atât de mult la a înțelege ideile care se vor prezentate.
  • Îmi place că aduce multe, multe povești de-ale oamenilor, cuvintele lor despre ce s-a întâmplat, ce au trăit, cum s-au simțit, și ce au ales să facă în momentele de greutăți ale căsniciei lor.

Ideea centrală a cărții

Ideea centrală este că în căsnicie treci prin perioade pe care le putem numi anotimpuri, asta pentru că paleta de trăiri care definesc fiecare sezon te duce cu gândul la anotimpurile anului.

  • Nu este o regulă ca ele să se deruleze ca anotimpurile pe care le cunoaștem, sau să dureze la fel ca ele, ci sunt supuse altor reguli.
  • Pentru fiecare anotimp, Gary Chapman identifică în carte sentimentele corelate, acțiunile și comportamentul asociat.

Concluzie

Cu ce am rămas eu în urma citirii cărții, este că viața de căsnicie nu e un șir lung de zile care seamănă una cu alta, și mereu te vei simți fericit și împlinit. Ci este un tandem de bucurii și greutăți. Fiecare dintre noi trece printr-un proces de schimbare și creștere. Viața nu e lină. Dar asta nu înseamnă că e de rău. Dacă ești conștient că sunt etape și etape, vei lua lucrurile mai ușor. Și înțelept ar fi să recunoști sezonul în care te găsești cu partenerul tău, și să îl valorificați la maxim.

Mai multe vă las pe voi să descoperiți. Oricum, Gary Chapman din nou vine cu lecții de viață pentru cupluri, din vasta lui experiență, iar stilul său de a scrie și transmite informația, este perfect pentru a pune această carte pe lista noastră de lectură!

Cartea în format ebook se poate cumpăra de pe amazon, iar în țară o găsiți pe elefant, Kerigma, LifeRomania sau Gramma, destul de ieftină!

Ai citit ceva scris de Gary Chapman? Cum ți se pare?

anascrie-blog-personal

1Pingbacks & Trackbacks on Cele patru anotimpuri ale căsniciei – de Gary Chapman. RECENZIE

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.