Timp de citit : 2 minute

zfikq7vek1o-samantha-sophia

Nu pot să stau nepăsătoare față de ceea ce se întâmplă în țara mea.
Nimeni nu m-a învățat politică, pe când eram copil nu asta urmărea familia mea, de la Educația Civică din școală nu am rămas cu nimic, și da, am fost și eu printre tinerii care nu aveau habar ce se întamplă pe scena politică a țării.

Pând acum câțiva ani, când am început să conștientizez că nu e ok. Și încet, încet am început să caut și să înțeleg cu ce se mănâncă politica.
Sunt departe de a spune că procesul acesta s-a încheiat, trebuie să recuperez mulți ani de neștiință, și să descifrez acest capitor, să înțeleg cuvinte noi, și să învăț ce înseamnă să ai spirit civic.

Dar nu despre asta vreau să scriu azi, ci despre faptul că avem nevoie urgentă de oameni integrii, curați, care au în sistemul lor de valori lipsa minciunii, care vor să fie onești în cele mai mici detalii ale vieții lor, care nu vor ca ei să fie excepția, care să nu spună “merge și-așa”.

avem nevoie urgentă de oameni integrii, curați, care au în sistemul lor de valori lipsa minciunii, care vor să fie onești în cele mai mici detalii ale vieții lor, care nu vor ca ei să fie excepția, care să nu spună “merge și-așa”

Privesc cum lumea din jur își exprimă nemulțumirea cu privire la conducătorii noștrii și îi judecă după un sistem de valori pe care ei înșiși nu îl au. Cineva mi-a spus recent că hoții strigă la hoți. Și inițial nu i-am dat dreptate, m-a enervat eticheta pusă. Dar da, îmi dau seama că mulți, prea mulți oameni din stradă trăiesc orbește cu același set de valori pe care ei îl disprețuiesc. Ciudat, nu înțeleg cum s-a perpetuat așa mult orbirea față de moralitate, cum de venerăm lipsa integrității și râdem de cei cinstiți.
Am ajuns să fiu luată în râs atunci când vreau să fiu cinstită și onestă. Să mă simt ciudat printre majoritatea care joacă după alte reguli.

Hai să fim mai sinceri cu noi înșine! Trăim după setul de valori pe care dorim să îl adopte conducătorii noștrii? Sau vom continua ca în fiecare domeniu al vieții noastre, azi, după ce ieșim pe ușă, să acționăm la fel? Să închidem ochii, să dăm ceva pe sub mână, să facem să iasă din pix, să ne căutăm “relațiile”, și apoi să ieșim în stradă și să cerem de la alți, să pretindem ca ei să trăiască sistemul nostru de valori ratat?

Sursa foto aici.

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.