Timp de citit : < 1 minut

20130608_155102_richtonehdr-copy

Vreau să vă povestesc despre provocarea primită la atelierul de educație vestimentară, la care am participat acum ceva timp. La un moment dat, Gabi Urdă ne-a provocat să facem acest exercițiu al celor 50 de calități ale noastre. Și noi eram what? 50? sunt cam multe..
Dar zilele care au urmat, chiar într-una din zilele în care nu simțeam că mă ridic la propriile așteptări, mi-am adus aminte de ceea ce ea ne-a spus, am luat o foaie și un pix și am început, nu a fost ușor dar a fost interesant. M-a forțat să privesc și să caut părțile mele bune, să îmi schimb perspectiva, optica prin care vedeam lucrurile.
Starea mea s-a schimbat și până la finalul listei mă bucuram de mine însămi și eram confortabilă în propria piele. Apoi mi-a venit ideea – de ce nu aș face asta și cu persoanele dragi din jur. Și am reînceput lista. Wow, să caut 50 de calități la oamenii la care parcă văd doar imperfecțiuni? Și da, veți fi surprinși să constatați că acești oameni au părți frumoase pe care adesea le omitem.
Ce-i drept, mi-a fost greu să mă refocusez, dar s-a meritat! E uimitor cât de mult face perspectiva pe care o ai, asupra ta și asupra persoanelor din jurul tău, ca de altfel și asupra circumstanțeor în care te afli. Și este în controlul nostru, da, putem alege cum gândim despre cel de lângă noi, despre fiecare situație, așa că, de ce să nu ne alegem gânduri bune, care să ne îmbogățească viața și nu să o sece de energie și bucurie?
Vă încurajez să faceți acest exercițiu și să triați gândurile și racordați perspectiva punând accent pe unicitatea frumoasă a fiecăruia!

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.