Timp de citit : < 1 minut

wood-hut-items-things

Mă bucur așa mult că în ultimii ani, am dobândit în viața mea o cultură a simplificării continue, cel puțin în ceea ce privește acumularea de lucruri.

De câteva ori pe an fac curățenie printre hainele, decorațiile, accesoriile mele, sau alte lucrușoare. (Despre cărți am scris aici.) A fost greu la început să dăruiesc din ele, să dau la o parte, să renunț sau să arunc. Dar faptul că am început mereu și mereu să păstrez doar ceea ce folosesc, doar ceea ce mi-e necesar, a dus la o simplificare uimitoare în viața mea, și la propriu și la figurat!

Am fost uimită să descopăr de cât de puține lucruri am nevoie ca să trăiesc! A fost o ușurare și o bucurie.

De asemenea, făcând aceasta, e influențat și modul tău de a cumpăra sau asimila lucruri. Faci o diferențiere mai mare între ceea ce este o nevoie, și ceea ce e surplus, ceea ce e sctrict necesar, și ceea ce este extra.

Acest obicei duce de asemenea și la cumpătare, o trăsătură de caracter tot mai rar întâlnită în societatea noastră inundată de acumulare.

Mass-media ne manipulează și ne induce tendința de a crede că avem nevoie de o mulțime de lucruri.

Încă mai am și eu de muncit și învățat la capitolul acesta, procesul abia a început, dar vreau să vă provoc să încercați ceea ce vă povestesc, să renunțați la lucrurile nefolositoare, să dăruiți, să dați la o parte, să vă limitați la miezul cu adevărat necesar, și benefic vouă.

Ce zici?

Sursa foto aici.

anascrie-blog-personal

1Pingbacks & Trackbacks on Declutter – Scapă de lucrurile care nu îți mai sunt necesare

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.