Timp de citit : 1 minut

wood-hut-items-things

Mă bucur așa mult că în ultimii ani, am dobândit în viața mea o cultură a simplificării continue, cel puțin în ceea ce privește acumularea de lucruri.

De câteva ori pe an fac curățenie printre hainele, decorațiile, accesoriile mele, sau alte lucrușoare. A fost greu la început să dăruiesc din ele, să dau la o parte, să renunț sau să arunc. Dar faptul că am început mereu și mereu să păstrez doar ceea ce folosesc, doar ceea ce mi-e necesar, a dus la o simplificare uimitoare în viața mea, și la propriu și la figurat!

Am fost uimită să descopăr de cât de puține lucruri am nevoie ca să trăiesc! A fost o ușurare și o bucurie.

De asemenea, făcând aceasta, e influențat și modul tău de a cumpăra sau asimila lucruri. Faci o diferențiere mai mare între ceea ce este o nevoie, și ceea ce e surplus, ceea ce e sctrict necesar, și ceea ce este extra.

Acest obicei duce de asemenea și la cumpătare, o trăsătură de caracter tot mai rar întâlnită în societatea noastră inundată de acumulare.

Mass-media ne manipulează ideile, și ne induce tendința de a crede că avem nevoie de o mulțime de lucruri.

Încă mai am și eu de muncit și învățat la capitolul acesta, procesul abia a început, dar vreau să vă provoc să încercați ceea ce vă povestesc, să renunțați la lucrurile nefolositoare, să dăruiți, să dați la o parte, să vă limitați la miezul cu adevărat necesar, și benefic vouă.

Sursa foto aici.

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.