Timp de citit : 2 minute

person-woman-desk-laptop

Am fost provocată să mă gândesc la experiența mea de blogger, și să ofer niște sfaturi. Primul articol pe această temă este aici, și se referă la partea de scris efectiv și cum facem asta. Acum revin cu idei care creionează o imagine de ansamblu a ce înseamnă munca de blogger – platformă, inspirație, direcție, dezvoltare. Iată ce am pus pe listă:

  1. Învață platforma aleasă – cum folosești uneltele oferite și cum poți valorifica ce îți oferă. Caută tutoriale, citește și învață.
  2. Pune-te în papucii cititorului și întreabă-te ce anume ai vrea să vezi, să aflii, cum, în ce formă etc
  3. Experimentează, lasă loc de greșeli, încearcă și nu te limita
  4. În privința identității, a numelui ales – nu e o regulă ca brandul/blogul/produsul să conțină numele tău. Trebuie să crezi cu adevărat în el și să îți placă, așa că, dacă nu ești sigur, sau nu ești convins 100% că te reprezintă, te mai poți gândi. Oricum, nu te stresa cu asta, uneori identitatea blogului vine cu timpul, nu din prima.
  5. Comunică cu alți bloggeri, comunică cu cititorii, vorbește cu prietenii despre blogul tău. E incredibil cum afli păreri și idei bogate atunci când te muți din universul online în cel real. Apoi întoarce-te și implementează.
  6. Citește, citește, citește! Învață, caută să te dezvolți. Blogul și pasiunea ta se va dezvolta odată cu tine!
  7. Înconjoară-te cu ceea ce te inspiră. De exemplu, pe mine mă inspiră să văd imagini pe pinterest, cu flori, peisaje, citate. Așa că îmi fac timp de asta. Sau mă inspiră să citesc cărți sau bloguri. Atunci se fac conexiuni în mintea mea și pot crea.
  8. Și nu uita – oferă valoare cititorului – orice faci, fă-o profesional, fă-o serios, și cu multă pasiune; când oferi ceva valoros cititorului, te va urmări, va spune și altora despre tine, și în acest fel vei crea o comunitate în jurul tău

Nu uita: nu există o rețetă universal valabilă pentru a avea succes, caută să cunoști regulile din blogging, dar decide apoi pe care le vei respecta și pe care nu, urmează-ți instinctul și formează-ți stilul propriu!

Orice lucru bun și frumos, necesită muncă, dar asta nu e o piedică atunci când ai o pasiune și vrei cu adevărat să oferi valoare cititorului!

Este o carte pe care o recomand pe acest subiect, am scris de curând despre ea aici.

Tu ce sfaturi ai da unui blogger la început de drum?

Sursa foto aici.

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.