Timp de citit : 2 minute

Cum-îmi-cultiv-CREATIVITATEA-Sau-cum-o-momesc-ca-să-nu-plece

Elizabeth Gilbert m-a învățat că toți oamenii sunt creativi. Așa că m-am declarat o persoană creativă și am pornit să cunosc mai multe despre această creativitate, și cum să o folosesc.

Azi m-am gândit să îți arăt câteva lucruri pe care eu le fac pentru a-mi păstra creativitatea, pentru a o momi să rămână cu mine.

  • Citesc mult.
  • Îmi pun întrebări. Despre ceea ce citesc, despre ceea ce simt. Învăț să îmi pun întrebări profunde, să gândesc și înțeleg lucrurile.
  • Merg la diferite evenimente. Te inspiră enorm ceilalți oameni. Observi moduri noi de a privi lucrurile. Înveți de la alții.
  • Caut să mă dezvolt și în alte domenii. Poate unele care nu au legătură între ele. Croitorie, gătit, a vorbi în public, finanțe, conducere, tot ce mi se pare interesant. Cred că asta e important pentru creativitate. Să nu te limitezi la un singur domeniu. E uimitor ce conexiuni faci apoi, cum legi informațiile și cum inovezi.
  • Îmi notez toate ideile. Oricât de stupide, curajoase, imporibile sunt. (Am învățat regula asta când m-am documentat și am ținut o sesiune de brainstorming.) Totul e notat. Mai apoi am timp să mă gândesc la ele, să observ ce anume m-a inspirat, de ce, și cum le pot pune în practică.
  • Ies singură la plimbare. Îmi fac timp pentru mine. Caut liniștea și solitudinea. Caut să îmi eliberez și liniștesc mintea. Uneori merg prin librării și răsfoiesc cărțile ale căror titluri mi se par interesante. Citesc pe diagonală. Interesant cum mereu mă întorc acasă cu resurse, idei noi, chiar și lucruri profunde pe care le-am conștientizat.
  • Caut mereu alte metode de a face mai interesant un anumit obicei, o anumită treabă. De exemplu: eu practic rugăciunea. Sunt creștină, Îl iubesc pe Dumnezeu, prin urmare comunic cu El prin rugăciune. De-a lungul anilor am făcut-o tare divers: îmi scriam rugăciunile (mă concentram astfel mult mai mult), mă lăsam inspirată de ceea ce citeam, am un carnețel cu motive de cerere pe care le notam, datate, și urmăream dacă s-a împlinit sau nu ceea ce îmi doream. Dau cu gătitul: mereu caut un ingredient nou, rețete pe care nu am îndrăznit să le fac până acum. Îmi place la nebunie să învăț.
  • Se pune și scrisul? Păstrez un jurnal de la 14 ani. De atunci am început să îmi notez gândurile, trăirile. Introspecția asta are farmecul și puterea de a pune în mișcare rotițele ideilor, discernământului și creativității.

Eu mă plictisesc repede. Așa că trebuie mereu să inovez, să schimb, să testez o nouă metodă sau idee. Tu ce faci?

Sursa foto: unsplash.

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.