Timp de citit : 2 minute

În ultimii ani, pentru luna decembrie, am ales câteva tradiţii: să decorez apartamentul, să ascult colinde, să fac turtă dulce, să confecţionez felicitări pentru cei dragi. Iar anul acesta mă gândesc să mai bat în cuie o tradiţie: aceea de a mă pregăti pentru Crăciun. O pregătire psihică, emoţională, spirituală.

Adventul este perioada de patru săptămâni dinainte de Crăciun.

Mă gândesc la această pregătire ca la o celebrare continuă, în fiecare zi a celor patru săptămâni, şi nu doar în 24 sau 25 decembrie. O celebrare a ceea ce mi s-a dăruit – Cel mai mare dar, care a luat Trup de om, Isus Întrupat, credința pe care am primit-o în dar și care e baza vieții mele, e un dar așa de prețios!

Câteva cărți bune m-au ajutat incredibil de mult să trec cu drag şi plăcere prin acea perioadă friguroasă în care tot ceea ce îţi vine să faci e să te retragi la căldură şi să fugi de frig. Au fost un ajutor aşa mare de a intra în atmosfera de sărbătoare a Crăciunului, dar şi ajutor în a medita la semnificaţia sărbătorii.

Cărțile care mie mi-au plăcut, de-a lungul anilor, să le citesc de Advent:

 

  • Cartea lui Ann Voskamp – Cel mai mare dar (The Greatest Gift) obișnuiesc să o citesc în fiecare an. Are un dar Ann, de a te transpune în povestea nașterii, de a te liniști și căuta adevărata semnificație. O recomand!

  • A Marriage Carol – Chris Fabry & Gary Chapman. Nu știam că Gary Chapman a scris și beletristică. Informațiile despre limbajele iubirii re regăsesc în acțiunea acestui roman. E vorba de un cuplu care e aproape de a renunța la căsnicia lor, dar, în noaptea de Crăciun, li se arată trei spirite/fantome: Căsnicia din trecut, Căsnicia din prezent și Căsnicia din viitor. Arătându-le ce greșeli au făcut, cum arată relația lor în prezent și cum poate arăta pe viitor dacă nu renunță la ea.

 

Tu ce citești în luna decembrie?

anascrie-blog-personal

1Pingbacks & Trackbacks on Ce ai putea citi de Advent

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.