Timp de citit : 2 minute

read-education-books-book-159595

Pavel sfătuiește așa:

Fi-ți entuziasmați întotdeauna pentru un scop bun.

Pentru viața mea aș lua: alege-ți scopuri bune, focusează-te pe ele, cu entuziasm, cu bucurie, cu anticipare și credință că acea viziune/vis se va îndeplini dacă scopul propus e în conformitate cu ce vrea Dumnezeu, El te va susține, așa că poți fi bucuros că se va împlini. Dumnezeu îți va oferi resursele necesare. Cred că aceste lucruri pot alimenta entuziasmul meu 🙂

Rămâneți tari și nu vă supune-ți din nou jugului sclaviei.

Cred că este ușor să descurajezi, cred că diavolul, luptând pentru noi, vine cu aceleași strategii care în trecut au funcționat cu noi, de asta cred că Pavel sfătuiește să rămânem fermi și atenți să nu cădem în aceeași plasă.

Umblați prin Duhul.
Nu împliniți voia firii.
Nu fi-ți îngâmfați.
Nu vă provocați unii pe alții.
Nu vă invidiați unii pe alții.
Fi-ți atenți la voi înșivă să nu fiți ispitiți.
Purtați-vă poverile unul altuia.

Hmm…asta e ciudat pentru perioada în care trăiesc. Abia ne căutăm unii pe alții, dar mai să ne cunoaștem poverile și să ne ajutăm reciproc cu ele. Dar, vreau totuși să aleg acest principiu pentru viața mea.

Cercetați-vă propria lucrare.
Dați din lucrurile voastre bune și celor ce vă învață.

Această idee m-a preocupat în ultima vreme, și vreau să mă gândesc cum pot dărui și cum pot să îmi manifest recunoștința față de persoanele care investesc în mine, mă ajută, mă învață, sunt preocupate de creșterea mea. Cred că este un lucru important văzând că se tot repetă în scrisorile lui Pavel.

Nu obosiți făcând binele, în special celor din familia credinței.

Îmi dau seama că cei care sunt parte din “familia credinței” au prioritate în a-i ajuta, și mi se pare frumos ca biserica să fie o familie, să ne gândim în special unii la alții în acest context.

Obișnuiți să studiați biblia? Ce idei de la Pavel vă place, vă atrage atenția?

 

anascrie-blog-personal

0 comment on Lecții de viață din scrisoarea lui Pavel către galateni

    • Sau “Nu vă provocați unii pe alții.” ma duce la Axioma lui Hermes Trismegistul “Nu fii ca paiul în fa a vântului, nici ca vântul în fa a paiului.” 🙂

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.