Timp de citit : 2 minute

Am aflat despre Blinkist de la Inoza – un blog pe care îl urmăresc de ceva timp.

După ce am citit articolul acesta cu idei pentru pauza de prânz, mi-am notat undeva, într-un colț al minții, că trebuie să încerc și eu cele două aplicații despre care vorbește ea: Blinkist și Joosr.

Și cum săptămâna aceasta mi-am amintit, zis și făcut, am căutat pe net despre Blinkist, am instalat aplicația, și m-am pus pe căutat cărțile din lista mea “de citit”.

Ce este Blinkist

Blinkist este o aplicaţie care îţi oferă acces (audio şi text), contra cost, la o bibliotecă de peste 2000 de rezumate – care se pot citi/asculta în 15 minute – de cărţi non ficţiune. A fost dezvoltată în 2012 de către patru prieteni, şi a avut un succes enorm – după patru ani atingând un milion de utilizatori.

Eram curioasă câte cărţi din lista mea voi găsi. Dar am găsit destul demulte – mai noi, mai vechi, de exemplu: Steve Jobs de Walter Isaacson, Creativity, Inc. de Ed Catmull, The Artist’s Way de Julia Cameron, Think and Grow rich de Napoleon Hill, şi altele.

Mi-am făcut cont gratuit, şi mă aşteptam să aflu pentru cît timp e gratuit: nimic, nicăieri. M-am tot uitat prin aplicaţie, pe email, peste tot, dar nici urmă de informaţia asta. Ok, mi-am spus, poate am o lună acces gratuit.

Mi-am adăugat cărţile dorite în lista mea, şi m-am pus pe “citit”. Am apucat să citesc rezumatele a două cărţi de-a le lui Susan Cain şi să o încep pe a treia – The Introverted Leader de Jennifer Kathnweiler, dar nu am apucat să o termin, pentru că după o zi, accesul mi s-a tăiat, şi gata a fost. Nu am mai avut acces la toată colecţia de cărţi. În schimb, ei oferă o carte al cărei rezumat îl poţi citi gratuit timp de o zi – dar această carte este aleasă de ei.

Costul

Costul unui cont Blinkist Plus este de 49.99 dolar pe an, iar a unui cont premium este de 79,99 dolari pe an. Pentru mai multe detalii puteţi arunca un ochi aici.

Concluzii

Dacă ai acces la aceste rezumate, ale unor cărţi care te-ar interesa, poţi să îţi dai seama dacă vei vrea să citeşti vreodată cap-coadă întreaga carte, şi merită, sau nu. Asta a fost una din concluziile mele.

Mi se pare foarte interesantă aplicaţia, şi, dacă ar fi avut abonamente lunare, cu siguranţă aş fi încercat-o măcar o lună de zile! Dar momentan nu îmi voi lua acest abonament, am suficiente cărţi pe Kindle-ul meu, care aşteaptă să fie citite. Şi prefer ca unele cărţi să le citesc cap-coadă, ca să aprofundez subiectul.

PRO:

– concept creativ
– rezumate la foarte multe cărţi
– audio şi text
– o carte pe zi gratuită pe care o poţi citi (aleasă de ei)

CONTRA:

– doar o zi acces gratuit la toată baza lor de date
– abonament anual şi nu lunar

 

Foloseşti Blinkist? Cum ţi se pare conceptul?

anascrie-blog-personal

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.